Resultatet från en hårtransplantation : 2014-10-08

Klockan närmar sig 19 och dagens operation är snart över. Mycket jobbig transplantation då patienten hade mycket få hårstrån, väldigt tunna hårstrån och de satt verkligen djupt ner i dermis. Vid plantering av grafts kan man ofta ta två singelhår och slå ihop dem till en dubbel graft. På detta sätt kan en fin hårlinje skapas trots att patienten har väldigt låg densitet på sina hårsäcksgrupper. En del med svag hårväxt med mycket tunna hårstrån vilket gör det svårt att göra en perfekt transplantation. När de sedan skall placeras i vävnaden kommer graden av densitet öka ju längre fram personen kommer på skalpen. Hade vi haft obegränsat med hårsäckar så hade vi så klart satt fullt över hela skalpen men det går inte i dag. Kanske kommer vi i framtiden att med hjälp av till exempel PRP göra ytterligare bättre arbete.

Comments are closed.