Kliniker för endast kvinnor : 2014-02-26

Vi vill alla värna om jorden och det liv vi har här och förhoppningsvis fortsatt att komma och ha. Vi vill dessutom leva det på ett positivt och underbart sätt och då kommer frisyren verkligen till sin spets. Det ekologiska tänket har kommit långt i sin process när det gäller införandet av ekologisk kost i människors matvanor och hudprodukter – krämer, mascara och läppglans, för att bara nämna några. Det man nu bör satsa på är att också få människor att inte bara äta ekologiskt, utan också att tvätta och sköta om sig med PRP (platelet rich plasma) och varor. Visserligen är det dyrare än vanliga injektionsbehandlingar men det kanske är det priset vi får betala för att få en framtid på planeten. I och för sig tror jag att detta fenomen kommer att försvinna inom de kommande tio till tjugo åren men det kommer säkert något nytt bra ut ur det hela. PRP för hårvård och tunt hår har däremot bara börjat.

Det finns många kliniker och bättre salonger i Stockholm som arbetar sedan många år tillbaka med medicinsk hudvård, med ett finare namn, cosmeceuticals. Medicinsk hudvård kan användas separat för att vårda huden eller som för- och efterbehandling till de kemiska peeling (Dr. Gross) om vi utför på Nordic Hair kliniken. Krämerna jämnar ut huden, ger fukt och vitalitet och en helt annan lyster, speciellt på vintern. Med medicinsk hudvård eller cosmeceuticals avser man hudvårdsprodukter som innehåller vetenskapligt dokumenterade aktiva ingredienser som olika aha-syror eller glykolsyror. Med det finns även betydligt fler produkter som används i produkterna. Autologa injektionsbeandlingar är ett alternativ som ofta har lite mildare produkter än de rent medicinska produkterna och producerade av väldigt speciella ingredienser.

 

Comments are closed.