Fibrer kan vara av olika material : 2014-02-26

Hårfiber är hårfiber och det kommer alltid att ramla ur håret och ner på kläderna – mer eller mindre. Det spelar ingen roll vad alla tillverkare säger eller hur mycket spray du använder ovanpå fibrerna. Så vita kläder kommer alltid att vara lite speciellt.
Jag har gått igenom alla fiber som finns på marknaden (kanske inte alla men i alla fall 10 olika leverantörer) och gjort färgtester och tittat på fibrerna i kraftiga mikroskop. Som biokemist är man nyfiken och vill förstå skillnader. Och det finns skillnader men 90 procent av alla fiber på marknaden kommer från Kina och är precis samma sak.
Vad som skiljer de stora märkena är storleken på fibern. Nanogen (Nordic Hair) har relativt små fibrer och Toppik något större. Detta påverkar hur fibern fäster på personens hår. MegaThik som vi säljer mest har faktiskt de största fibrerna av de tre stor märkena. Du undrar säker då vilket märke är bäst? Svaret är att det beror på en rad olika faktorer. En del personer har mycket tunt hår, en del har hår som är värdigt elektriskt medan andras hår är helt oladdat (som mitt och jag kan inte ha fiber i håret – ramlar av för mycket). Summa summarum så är det personens förutsättningar många som avgör vilka fiber som sitter bättre än andra och detta kan till och med förändras över året. Torr höst, kall torr vinter eller som i vintras – blött och fuktigt och så vidare.
Så när det gäller att hitta den bästa fibern skall man prova lite olika för att se vilka som fäster bäst på sitt eget hår. När det gäller spray för att fästa fibern tycker jag kanske att det är lite överreklamerat men däremot tycker jag att sprayen ger lite mer lyster år håret som annars kan bli lite matt om man har i mycket fiber.

Comments are closed.